Kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a na oleji v hlubší pánvi orestujeme dozlatova. Maso mírně osolíme, opepříme, vlijeme šlehačku, přidáme nahrubo nastrouhaný nebo rozdrobený rokfór (nebo nivu), až se sýr rozpustí, přidáme hrnek mléka, ve kterém rozmícháme lžičku hladké mouky, vrchovatou lžičku pikantní hořčice a lžičku naloženého zeleného pepře i s nálevem. Za občasného míchání povaříme. Podáváme s rýží, kuskusem, bulgurem, hranolky, kroketami nebo vařenými brambory.
Tip: Maso můžeme nakrájet i na plátky, pak musíme opečené maso vyndat, v pánvi s vypečeným tukem udělat omáčku, povařit a nakonec vrátit maso prohřát.
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového
hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.
Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý
utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.
Tvaroh: tvrdý tvaroh se...
zobrazit článek